06-27515616
of stuur ons een E-mail

Laatste tweet

Bekijk alle tweets


Bekijk het blog

Hobby speuren voor jong en oud.

Hondenschool Jake praktijk speurcursus als hobby.

Praktijkspeuren is een geweldige uitdaging en leuke hobby voor zowel de baas als voor de hond! Hondenschool jake leert u alle speurtechnieken. Ik noem het Hobby speuren daar we geen diploma afgeven. U leert bij ons alle technieken voor Sorteren en praktijkspeuren

Sorteren

Al het zoekwerk dat de hond doet is eigenlijk Sorteren: hij analyseerr de geuren om hem heen om te beoordelen welke hij wel en welke hij niet moet hebben

Praktijkspeuren

Tijdens het speuren volgt een hond een geurspoor van een vermist persoon dat voornamelijk uit menselijke geur bestaat. Het doel van praktijkspeuren is het zo snel mogelijk opsporen van een vermist persoon.

We gaan de hond leren de specifieke geur van 1 persoon te volgen (de vermiste persoon) en alle andere geuren van mensen en of dieren te negeren. Tijden het speuren draagt uw hond een tuig en werkt aan een lange lijn. Ik heb altijd allerlei soorten en maten tuigen en lijnen bij me en kan u hierin adviseren.

Speuren is een zeer intensieve tak van hondensport welke de hond zowel geestelijk als lichamelijk uitdaagt! Honden gaan dan ook altijd tevreden huiswaarts en kruipen moe en voldaan in hun mandje.

Is mijn hond geschikt ?

Het antwoord is ja! Honden speuren dagelijks, de wereld van de hond bestaat voornamelijk uit geur. Vaak word er gedacht dat speuren alleen mogelijk is met werkhonden en jachthonden, maar niets is minder waar! Van Chihuahua tot Duitse dog, van rashond tot kruising, groot of klein, oud of jong, iedere hond is geschikt om deze geweldig leuke en actieve vorm van hondensport te beoefenen. Ze hebben immers allemaal een neus!

De lessen worden individueel gegeven en op maat voor u en uw hond afgestemd en opgebouwd in lengte en moeilijkheidsgraad. U en uw hond raken niet uit gespeurd

Intensief voor baas en hond

Speuren is teamwork! Tijdens het speuren leer je op een totaal andere manier naar je hond te kijken, je observeert , anticipeert en reageert op wat de hond aangeeft. Want.... zit hij nog op het spoor? Of is hij het spoor bijster? Elke hond speurt weer op een andere manier, met de kop hoog met de kop laag het maakt allemaal niet uit want de hond mag het lekker helemaal zelf bepalen. Als handler leer je te vertrouwen op je hond, want de enige die je bij de vermiste persoon kan brengen is de hond!

Honden hebben een geweldig aanpassing vermogen en in de huidige maatschappij wordt er veel van ze gevraagd. Het leuke aan speuren is dat nu de hond degene is die bepaald en niet wij als baas! Uiteraard word er voor de hond duidelijk het onderscheid aangeleerd tussen het onder appèl staan of speuren.

Maatwerk

De lessen worden individueel gegeven en er word rekening gehouden met uw wensen.Want iedereen speurt weer met een ander doel. Daar waar de een lekker een uurtje met de hond bezig wil zijn al genietend van de mooie omgeving, zoekt een ander een uitdaging voor zijn/haar zeer actieve hond. Daar waar de een haar demente oma die regelmatig van huis loopt op wil sporen wil de ander een flinke workout voor baas en hond. Speuren heeft een geweldige uitwerking op het welzijn van uw hond. Zo kan het zelfvertrouwen van een onzekere hond sterk toenemen en kan een hyperactieve hond er al zijn energie in kwijt.

Opbouw cursus

  1. Theorie
  2. Sorteren
  3. Techniekspeuren
  4. Praktijkspeuren : opbouw
  5. Praktijkspeuren : Handeling
  6. Verhard speuren

Hondenschool Jake wil omstreeks begin van de lente met de eerste cursisten beginnen. Is uw interesse gewekt en wilt u samen met uw hond aan de slag neem dan contact op met

Hondenschool Jake. De exacte datum volgt zo snel mogelijk. U mag zich al inschrijven en een voorkeur datum aangeven. We gaan in de weekenden beginnen met de eerste cursisten maar wilt u liever een doordeweekse dag dan mag dit natuurlijk ook.

Hondenschool Jake

Speerpuntkreek 15
2241 MS Wassenaar
Telefoon: 06-27515616
E-mail: info@hondenschooljake.nl